ARG 700 DC CF-NC szalagfűrész

 

Masszív két oszlopos NC automata szalagfűrészgép, sokoldalú ipari felhasználásra tervezve. Ez a robusztus, kivételesen szilárd szerkezetű szalagfűrészgép hatalmas két oszlopon mozgó kerete révén alkalmas minden üzem részére mindenféle alapanyag non-stop darabolására.

Az 54 x 1,6 mm-es ipari fűrészlap számos változatban készül, és lehetővé teszi sokféle anyag, köztük rozsdamentes acél vagy szerszámacél vágását. A nehéz anyagok könnyebb adagolása érdekében a rakodási terület 8 t / m teherbíró képességű görgősorral van felszerelve.  Az alsó satupofa a fűrészlap mozgatható vezetőfejével együtt automatikusan. Így a vágáshoz olyan közel helyezkedik el, amely hozzájárul a vágás pontosságához és sebességéhez, valamint a fűrészlap élettartamának növeléséhez. A fűrészlap mindkét vezetőfeje automatikusan szabályozható a vágás előtolásához. A rendszer figyelemmel kíséri a fűrészlap aktuális terhelését, és optimalizálja az ideális vágási nyomást és előtolást, figyelembe véve a vágott anyag profilját. Ez jelentősen felgyorsítja és pontosabbá teszi a vágást, és növeli a fűrészszalag élettartamát.

A maximális vágási hatékonyságot a fűrészlap sebességének beállítása is elősegíti, ami jelentősen hozzájárul a vágási pontossághoz és a fűrészlapok élettartamához. Az ergonomikus kezelőpanel biztosítja a gép egyszerű vezérlését. Akár 99 különböző programot eltárol. Egyetlen kapcsoló megnyomása után a gép végrehajtja a teljes vágási ciklust - a munkadarab befogását, a fűrészlap és a hűtőrendszer beindítását, a vágást, a fűrészlap és a hűtés leállítását, a keret felemelését az eredeti helyzetbe, az anyag adagolását az előre beállított hosszra, az anyag rögzítését, vágását. Ha átvált a kézi üzemmódra, akkor minden funkció külön vezérelhető. A vágott anyag végét optikai érzékelő jelzi. A nagy alap és a masszív keret garantálja a gép rendkívüli stabilitását nagy munkadarabok vágása során is. A gép alján van egy eltávolítható forgács tartály, illetve a gépet forgácseltávolító csigasorral is fel lehet szerelni. A gép egy nagy teljesítményű ipari hidraulikus egységgel van felszerelve. A hidraulikus egység lehetővé teszi, hogy beállítsa a satu kívánt nyomását. A hidraulikus szalagfeszítés garantálja a fűrészlap tökéletes feszítését.

  • A maximális pontosság és a termelékenység elérése érdekében a gépet csak függőleges vágáshoz tervezték.
  • A rendkívül robusztus gépszerkezet masszív rezgéselnyelő öntvényekből áll.
  • A nagy átmérőjű idlerkerekek és a precíz háromoldalú szilárd keményfém vezetők biztosítják a fűrészlap hosszú élettartamát és a vágási pontosságot.
  • Az idlerkerék-csapágyak, a feszítő kerékrendszer és az összes forgó alkatrész magas minősége biztosítja a gép hosszú élettartamát.
  • A zajmentes és karbantartást nem igénylő fűrészlap meghajtást ipari villanymotor biztosítja, kúpkerekes hajtóművel.
  • A csigahajtóművel ellátott ipari motorral acélkefe biztosítja a forgácsok eltávolítását a fűrészlapról a vágás mögött.
  • A gép egy nagy teljesítményű szivattyúval ellátott komplett hűtőrendszerhez csatlakozik, és lehetőség van arra, hogy mindkét vezetőfejet önműködően és két további állítható kimenettel szabályozza. A levegős pisztoly a gép egyszerű tisztítására szolgál. Hűtőközeg tartály kb. 100 l nagy teljesítményű szivattyúval a gép alján helyezkedik el.
  • A munkaterület magas színvonalú megvilágítását nagy teljesítményű LED biztosítja.
  • A gép alapfelszereltsége a szalagfeszesség mérő, mellyel ellenőrizheti a fűrészszalag feszességét. Ha a fűrészszalag eltörik, a készülék automatikusan kikapcsol.
ARG 330 DC CF-NC kétoszlopos automata szalagfűrész

Meghajtó motor: 7,5 kW

Szivattyú motor: 0,09 W

Hidraulikus motor: 3 kW

Max. vágás kötegben 370 x 700 mm

Szalagsebesség: 15-110 m/min.

Satu szélessége: 700 mm

Hidraulika olaj: Paramol HM 32

Hűtővíz tartály: 160 l

Gépméret(max.): 3840 x 2790 x 2760 mm

Súly: 6500 kg

Hidraulikus kötegszorító

Ha kötegelve kell vágni anyagokat ez a hidraulikus megbízható eszköz biztosítja az alapanyagok egyszerű és megbízható le- és összeszorítását és igazodik a vágási ciklusokhoz.

Olajköd – mikro kenés rendszer

Nagynyomással finom olajködöt permetez a fűrészlapra. Ez helyettesíti hűtő-kenő folyadékot, ha a vágandó felületet különböző okok miatt nem érheti víz vagy nedvesség vagy nem megoldott az elhasznált folyadék elszállítása, stb.

Lézer jelölő

Kiváló minőségű ipari lézeres projektor jelöli ki a vágási vonalat a vágandó anyagon. Gyorsabb, pontosabb és egyszerűbb beállítást tesz lehetővé.

Forgács szállítószalag

Biztosítja a forgács zökkenőmentes eltávolítását a gépről. Csökkenti a gép tisztításához szükséges időt, különösen akkor, ha nagy mennyiségű forgácsot előállító sorozatvágást végez.