ARG 1100 DC S.A.F. szalagfűrészgép

 

Masszív, kétoszlopos félautomata gép, amely az ipari anyagok vágásához 3 műszakban akár 0-24 órában is használható.

A kétoszlopos fűrészkeret kivételesen erős szerkezete biztosítja az egész gép merevségét, és a pontos vágást a legkeményebb tömör anyagoknál is. Az 67 x 1,6 mm-es ipari fűrészlap rengeteg változatban készül, és lehetővé teszi számos anyag, köztük rozsdamentes acél vagy szerszámacél vágását. A nehéz anyagok könnyebb előtolása érdekében 10 t / m teherbíró képességű teherhordóval van felszerelve. A teljesen felemelhető satu gyors és megbízható szorítást nyújt vágás során. A satupofa a fűrészlap mozgatható vezetőfeje együttesen automatikusan beállítható. Ez a vágás pontosságát és a szalag élettartamának növekedését eredményezi. A fűrészlap mindkét vezetőfeje automatikusan szabályozható a vágás előtolásához. A rendszer figyelemmel kíséri a fűrészlap aktuális terhelését, és automatikusan optimalizálja az ideális vágási nyomást és előtolást, figyelembe véve a vágott anyag profilját. Ez jelentősen felgyorsítja és pontosabbá teszi a vágást, és növeli a fűrészlap élettartamát. A panelről vezérelhető hidraulikus fűrészlap feszítő biztosítja az optimális feszességet és vezérlést a gép működése közben. A fűrészlap optimális feszítése elengedhetetlen a fűrészlap élettartamához és a vágási pontossághoz. A fűrészlap pontos vezetését a hidraulikusan rögzített szilárd keményfém vezetők biztosítják. A maximális vágási hatékonyságot a frekvenciaváltó is növeli, ami jelentősen hozzájárul a vágási pontossághoz és a fűrészlapok élettartamához.

Ergonomikus központi kezelőpanel biztosítja a gép egyszerű vezérlését.

Az anyag befogása és egyetlen kapcsoló megnyomása után a gép teljes vágási ciklust végrehajtja - a munkadarab befogása, a fűrészlap és a hűtőrendszer elindítása, a vágás, a fűrészlap és a hűtés leállása, a kar felemelése az eredeti helyzetbe és a satu felengedése. Ha átvált a kézi üzemmódra, akkor minden funkció külön vezérelhető. A masszív alap és keret garantálja a gép rendkívüli stabilitását nagy munkadarabok vágása során is. A gép alján van egy eltávolítható forgácstartály, vagy a gépet forgácseltávolító szállítószalaggal lehet felszerelni. A gép egy nagy teljesítményű ipari hidraulikus egységgel van felszerelve. A hidraulikus egység lehetővé teszi, hogy beállítsa a satu kívánt nyomását. A hidraulikus szalagfeszítés garantálja a fűrészlap tökéletes feszítését.

  • A maximális pontosság és a termelékenység elérése érdekében a gépet csak függőleges vágáshoz tervezték.
  • A rendkívül robusztus gépszerkezet masszív rezgéselnyelő öntvényekből áll.
  • A nagy átmérőjű idlerkerekek és a precíz háromoldalú szilárd keményfém vezetők biztosítják a fűrészlap hosszú élettartamát és a vágási pontosságot.
  • Az idlerkerék-csapágyak, a feszítő kerékrendszer és az összes forgó alkatrész magas minősége biztosítja a gép hosszú élettartamát.
  • A zajmentes és karbantartást nem igénylő fűrészlap meghajtást ipari villanymotor biztosítja, kúpkerekes hajtóművel.
  • A csigahajtóművel ellátott ipari motorral acélkefe biztosítja a forgácsok eltávolítását a fűrészlapról a vágás mögött.
  • A gép egy nagy teljesítményű szivattyúval ellátott komplett hűtőrendszerhez csatlakozik, és lehetőség van arra, hogy mindkét vezetőfejet önműködően és két további állítható kimenettel szabályozza. A levegős pisztoly a gép egyszerű tisztítására szolgál. Hűtőközeg tartály kb. 100 l nagy teljesítményű szivattyúval a gép alján helyezkedik el.
  • A munkaterület magas színvonalú megvilágítását nagy teljesítményű LED biztosítja.
  • A gép alapfelszereltsége a szalagfeszesség mérő, mellyel ellenőrizheti a fűrészszalag feszességét. Ha a fűrészszalag eltörik, a készülék automatikusan kikapcsol.
ARG 330 DC S.A.F. kétoszlopos-félautomata szalagfűrész

Meghajtó motor:            11 kW

Szivattyú motor:             0,09 W

Hidraulikus motor:          0,36 kW

Max. vágás kötegben    370 x 700 mm

Szallagsebesség:          10-115 m/min.

Satu szélessége:           700 mm

Hidraulika olaj:               Paramol HM 32

Hütővíz tartály:              160 l

Gépméret(max.):           5600 x 2500 x 3600 mm

Súly:                              10500 kg

Halogén lámpa

Biztosítja a jó világítást a munkaterületen, ha a világítás a munkahelyen nem elegendő.

Olajköd – mikro kenés rendszer

Nagynyomással finom olajködöt permetez a fűrészlapra. Ez helyettesíti hűtő-kenő folyadékot, ha a vágandó felületet különböző okok miatt nem érheti víz vagy nedvesség vagy nem megoldott az elhasznált folyadék elszállítása, stb.

Lézer jelölő

Kiváló minőségű ipari lézeres projektor jelöli ki a vágási vonalat a vágandó anyagon. Gyorsabb, pontosabb és egyszerűbb beállítást tesz lehetővé.

Forgács szállítószalag

Biztosítja a forgács zökkenőmentes eltávolítását a gépről. Csökkenti a gép tisztításához szükséges időt, különösen akkor, ha nagy mennyiségű forgácsot előállító sorozatvágást végez.