CTR 710 fűrészgép

Pilous CTR 710 elektromos szalagfűrész


 Fokozatmentesen állítható gépi előtolás a vágásba és a hátoldalra, valamint a fűrészszalag kar magasságállítása. A menetsebesség a digitális kijelzőn jelenik meg. Ennél a géptípusnál a vezérlőpanel a fűrészszalagkar mozgatható hídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben.

A betáplálást a vágásba és vissza egy frekvenciaváltóval vezérelt csigahajtóművel ellátott villanymotor hajtja. A haladási sebességet egyszerűen a vezérlőpulton lévő potenciométer elforgatásával módosíthatja. A véghelyzetek ütközés ellen automatikus lassítással és leállással ellátott végálláskapcsolókkal vannak biztosítva.

A masszív fűrészszalagkar állítható kemény-króm rudakon (fel-le mozgatáshoz) támaszkodik, amelyek biztosítják a fűrészszalag kar mozgásának abszolút pontosságát és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. A kar függőleges mozgását kétoldalas szinkron láncos hajtómű biztosítja, amelyet csigahajtóműves villanymotor hajt. A központi panelről vezérelt mozgás két sebességi móddal rendelkezik – gyors előtolás és lassú előtolás a pontos mozgáshoz a kívánt pozícióba. Ez a rendszer mindig felszerelhető elektronikus méréssel, amely automatikusan a megadott pozícióba mozog.

A kar kiváló minőségű szürkeöntvényből készült futókerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyensúlyozzák a vibrációt. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között.

A masszívan rögzített futókereket egy ékszíj segítségével egy professzionális elektromos motor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva.

A feszítőkerék-rendszer egy erős, állítható nyomórúddal ellátott öntöttvas ékvezető mentén mozog, amely nagy pontosságú beállítást tesz lehetővé szabad mozgás nélkül még a gép hosszú távú működése esetén is.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít. A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.

Max. rönk átmérője710 mm
Max. nyílás a pengevezetők között660 mm
Max. a penge megemelése630 mm
Min. rönk magassága30 mm
Max. vágási mélység450 mm
Max. rönkhossz (standard modell)2,1 m
Hosszú pályaszakasz1 m / 3 m
Min. rönk hossza1 m
Fűrészlap motor5,5 (7,5) kW
Vízszintes előtoló motor0,37 kW
Függőleges előtoló motor0,55 kW
Fűrészlap4140 x 35÷40 x 0,9÷1,1 mm
Súly (standard modell)680 kg
Súly (pályaszakasz)25 kg / 97 kg
CTR 710 elektromos fűrészgép