CTR 750 E szalagfűrészgép

Pilous CTR 750 E elektromos szalagfűrész

A CTR 750-től eltérően ez a modell mechanikus betáplálással van felszerelve a vágásba és hátra, folyamatos fordulatszám szabályozással. Ez nagymértékben növeli a kezelő kényelmét és az általános termelékenységet. A betáplálást frekvenciaváltóval vezérelt csigahajtóművel ellátott villanymotor hajtja. A haladási sebességet egyszerűen a vezérlőpulton lévő potenciométer elforgatásával módosíthatja. A véghelyzetek az ütközés ellen automatikus lassítással és leállással biztosítottak.

A vezérlőpanel a fűrészszalag kar mobilhídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben. A magasság beállítása állítható skálával ellátott kézi hajtókarral történik.

A fémszalagfűrészekben általában használt bimetál fűrészszalag használata a következő előnyökkel jár:

  • nagyon egyszerű művelet
  • egy fűrészszalag minden fafajtát vág fogszabályozás nélkül (élezés, fogbeállítás)
  • fárasztó, technikailag kihívást jelentő fogélezés és fogbeállítás megszüntetése
  • azonnal elkezdheti a favágást professzionális minőségben, minden szükséges tapasztalat nélkül
  • A bimetál fűrészszalag könnyedén vágja a rönkben lévő fém anyagokat, például szögeket, repeszeket vagy golyókat
  • Professzionális háromoldali keményfém fűrészszalag vezetés a vezetőfejekben és az összes forgó alkatrész robusztus alátámasztása biztosítja a nagy vágási pontosságot és a fűrészszalag hosszú élettartamát
  • maximális pontosság, mint a professzionális gépeknél
  • nem kell fogélezőt és fogbeállító gépet vásárolni
  • a bimetál fűrészszalagok könnyű hozzáférhetősége és alacsony költsége


Az erőteljes 5,5 kW-os motor teljes teljesítményt biztosít a teljesen professzionális vágás, kiváló minőségű körfa vágásakor vagy nagyon kemény anyagok vágásakor. A 34 x 1,1 mm-es bimetál fémvágó szalag helyett használhatunk speciális, 35 x 0,9 mm-es bimetál favágószalagot, amely (ugyanúgy, mint a bimetál fémvágó szalag) nem igényel élezést és fogak rögzítését. Felszerelheti gépét szabványos fűrészszalagokkal (35 x 0,9 mm), amelyek megegyeznek a magasabb professzionális CTR 710, 800 és 950 modellekben használtakkal. Ezekben a fűrészszalagokban lévő nagyobb fogak lehetővé teszik a termelékenység növelését nagy átmérőjű rönkök vágásakor. A fent említett fűrészszalagoknál azonban szükséges a fogak rendszeres élezése és rögzítése.

A kar nagyméretű alumínium futókerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyensúlyozzák a vibrációt. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között.

A masszívan rögzített futókereket egy ékszíj segítségével egy professzionális elektromos motor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva.

A feszítőkerékrendszer tömör öntöttvas vezetésen belül mozog, ami hosszú élettartamot és beállítási pontosságot biztosít még hosszú gépi üzemben is.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít. A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.

Max. rönk átmérője750 mm
Max. nyílás a pengevezetők között640 mm
Max. a penge megemelése635 mm
Min. rönk magassága25 mm
Max. vágási mélység255 mm
Max. rönkhossz (standard modell)3,45 m
Hosszú pályasza0,75 m
Fűrészlap motor5,5 kW
Vízszintes előtoló motor0,37 kW
Max. előtolási sebesség (előre/hátra)15 m/perc.
Fűrészlap4140 x 34 x 1,1 mm
Súly (standard modell)440 kg
Súly (pályaszakasz)70 kg
CTR 750 E elektromos fűrészgép