CTR 800 S szalagfűrészgép

Pilous CTR 800 S elektromos szalagfűrész


Megerősítették a kar (most 40 kg-mal nehezebb) és a csúszó kemény króm rudak kialakítását. A nagyobb tömeg miatt a motort most fékkel szerelték fel, akárcsak a legmagasabb kategóriájú gépeknél. Jelentősen növeli a megállás pontosságát a kívánt ponton, és hozzájárul a teljes emelőrendszer élettartamához. A legfontosabb változás a járókerék átmérőjének az eredeti 500 mm-ről 600 mm-re történő növelésében rejlik.

Univerzális rönkszalagfűrész, amely 83 cm-es maximális vágási átmérőjével a legtöbb fűrészáruhoz alkalmas.

A szalagfűrészkar széles, kivételesen masszív futóhídja és a robusztus futórészek zavartalan működést biztosítanak vágás közben és még nagy futási sebességnél is. Az összes főbb műszaki egység professzionális kivitelezése, mint a futókerekek csapágyrendszerükkel, a fűrészszalag-kar konstrukció, az erőátviteli és adagolási rendszer stb. biztosítja a maximális élettartamot és a gép pontosságát még a legnehezebb üzemi körülmények között is.

Folyamatosan állítható gépi előtolás a vágáshoz és a hátoldalhoz, valamint a szalagfűrészkar magasságállítása. A menetsebesség a digitális kijelzőn jelenik meg. A CTR 800-zal ellentétben ezen a gépen a központi vezérlőpanel álló helyzetben van, és a fő futórészen van elhelyezve. Ez lehetővé teszi a gép kényelmes irányítását egyetlen helyről. A vágás befejezése utáni hátrafelé mozgáshoz (a kezelőnél az alaphelyzetbe) a gép gyors előtolást és automatikus lassítást és véghelyzetekben történő megállást biztosít.

A betáplálást a vágáshoz és visszafelé egy frekvenciaváltóval vezérelt csigahajtóművel ellátott villanymotor hajtja. A haladási sebességet egyszerűen a vezérlőpulton lévő potenciométer elforgatásával módosíthatja.

A masszív szalagfűrészkar állítható kemény-króm rudakon van (fel-le mozgatáshoz), amelyek biztosítják a szalagfűrészkar abszolút pontos mozgását és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. A kar függőleges mozgását kétoldalas szinkron láncos hajtómű biztosítja, amelyet csigahajtóműves villanymotor hajt. A központi panelről vezérelt mozgás két sebességi móddal rendelkezik – gyors előtolás és lassú előtolás a pontos mozgáshoz a kívánt pozícióba. Ez a rendszer mindig felszerelhető elektronikus adagolóval, amely automatikusan a megadott pozícióba mozog.

A kar kiváló minőségű szürkeöntvényből készült pengekerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyenlítik a vibrációkat. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészlap között. A masszívan rögzített pengekereket egy ékszíj segítségével egy professzionális elektromos motor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva.

A feszítőkerék-rendszer egy erős, állítható nyomórúddal ellátott öntöttvas ékvezető mentén mozog, amely nagy pontosságú beállítást tesz lehetővé szabad mozgás nélkül még a gép hosszú távú működése esetén is.

A fűrészlapot a vágásban edzett és köszörült vezetőtárcsák vezetik. Ez a rendszer minden irányban teljesen állítható, és biztosítja a vezetőtárcsák és a fűrészszalag optimális helyzetét.

A vágás pontosságának biztosítása érdekében a kezelő oldalán lévő vezetőtárcsa a lehető legközelebb mozog a munkadarabhoz. Egyszerűen működtethető masszív csapágyrendszer. Motoros meghajtású és segédeszközként vezérelhető a központról.

A gép alapját stabilan futó részek alkotják acél karhídvezetőkkel. A rönkök maximális átmérőjéhez is megfelelően méretezettek. Úgy tervezték, hogy tükrözzék a gyakorlatot, ezért úgy tervezték, hogy megbirkózzanak a nagyon nehéz üzemi körülményekkel. A vágási hossz gyakorlatilag minden típusú gépen korlátlan, csak a felszerelt futómű hosszától függ. A futómű részek masszív, állítható magasságú rönktartó felületekkel és állítható behúzható szögekkel és rönkbilincsekkel vannak felszerelve. A gép alapváltozata 3 munkadarab-bilincset és 2 ferde tartórudat tartalmaz.

A szalag gravitációs hűtése és kenése mindkét vezetőtárcsán található állítható kimenetekkel biztosítja, hogy a fűrészszalag optimális állapotban legyen vágás közben.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít.

A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.

Tartozékok – ezekhez a gépekhez a tartozékok széles választéka tartozik; egyszerűsítik és felgyorsítják a gép működését, befolyásolják annak gyártását. Eredeti moduláris rendszerünk bármikor lehetővé teszi a szükséges felszerelések további beszerelését, mivel a gépek minden alapváltozata tartalmazza az összes illesztési helyet, beleértve a furatokat és meneteket is.

Max. rönk átmérője830 mm
Max. nyílás a pengevezetők között750 mm
Max. a penge megemelése685 mm
Min. rönk magassága  30 mm
Max. vágási mélység450 mm
Max. rönkhossz (standard modell)1,8 m
Hosszú pályaszakasz3 m
Min. rönk hossza1 m
Fűrészlap motor7,5 (11) kW
Vízszintes előtoló motor0,55 kW
Függőleges előtoló motor0,55 kW
Fűrészlap4380 x 35÷40 x 0,9÷1,1 mm
Súly (standard modell)760 kg
Súly (pályaszakasz)131 kg
CTR 800 S elektromos szalagfűrészgép