Pilous CTR 550 E elektromos szalagfűrész

Pilous CTR 550 E elektromos szalagfűrész


 A CTR 550-től eltérően ez a modell mechanikus betáplálással van felszerelve a vágásba és hátra, folyamatos fordulatszám szabályozással. Ez nagymértékben növeli a kezelő kényelmét és az általános termelékenységet. A betáplálást frekvenciaváltóval vezérelt csigahajtóművel ellátott villanymotor hajtja. A haladási sebességet egyszerűen a vezérlőpulton lévő potenciométer elforgatásával módosíthatja. A véghelyzetek az ütközés ellen automatikus lassítással és leállással biztosítottak. A vezérlőpanel a fűrészszalag kar mobilhídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben. A magasság beállítása állítható skálával ellátott kézi hajtókarral történik.

Az első ilyen típusú gép a világon, amely bimetál fűrészszalagot használ, amelyet alapértelmezés szerint a fémszalagfűrészekben használnak.
Ez a következő előnyökkel jár:

  • nagyon egyszerű művelet
  • egy fűrészszalag minden fafajtát vág fogszabályozás nélkül (élezés, fogbeállítás)
  • fárasztó, technikailag kihívást jelentő fogélezés és fogbeállítás megszüntetése
  • azonnal elkezdheti a favágást professzionális minőségben, minden szükséges tapasztalat nélkül
  • A bimetál fűrészszalag könnyedén vágja a rönkben lévő fém anyagokat, például szögeket, repeszeket vagy golyókat
  • Professzionális háromoldali keményfém fűrészszalag vezetés a vezetőfejekben és az összes forgó alkatrész robusztus alátámasztása biztosítja a nagy vágási pontosságot és a fűrészszalag hosszú élettartamát
  • maximális pontosság, mint a professzionális gépeknél
  • nem kell fogélezőt és fogbeállító gépet vásárolni
  • a bimetál fűrészszalagok könnyű hozzáférhetősége és alacsony költsége


A gép 4,2 kW-os összteljesítménye alacsony üzemeltetési költségeket és egyszerű hálózati csatlakozást garantál. Használhat speciális 35 x 0,9 mm-es bimetál fűrészszalagot is a 27 x 0,9 mm-es bimetál fűrészszalag helyett. A fémvágó bimetál fűrészszalaghoz hasonlóan nem igényel élezést vagy fogbeállítást. Felszerelheti gépét szabványos fűrészszalagokkal (35 x 0,9 mm), amelyek megegyeznek a magasabb professzionális CTR 710, 800 és 1000 H40 modellekben használtakkal. A nagyobb fogak ezekben a fűrészszalagokban lehetővé teszik a termelékenység növelését nagy átmérőjű rönkök vágásakor. A fent említett fűrészszalagoknál azonban szükséges a fogak rendszeres élezése és rögzítése.

A kar alumínium futókerekekkel van felszerelve. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között.

A masszívan rögzített futókereket egy ékszíj segítségével egy professzionális villanymotor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva.

A feszítőkerékrendszer tömör öntöttvas vezetésen belül mozog, ami hosszú élettartamot és beállítási pontosságot biztosít még hosszú gépi üzemben is.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít.

A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.


Az összes látható kép csak illusztráció. A tényleges termék a termékfejlesztés miatt eltérhet.

ARG 300 H.F. hidraulikus-gravitációs fűrészgép
Max. rönk átmérője550 mm
Max. nyílás a pengevezetők között400 mm
Max. a penge megemelése465 mm
Min. rönk magassága  20 mm
Max. vágási mélység200 mm
Max. rönk hossza (standard modell)3,6 m
Hosszú pályaszakasz2,25 m
Min. rönk hossza0,9 m
Fűrészlap motor4 kW
A karhíd adagolómotorja0,18 kW
Max. előtolási sebesség (előre/hátra)15 m/perc.
Fűrészlap3110 x 27÷35 x 0,9 mm
Súly (standard modell)320 kg
Súly (pályaszakasz)56 kg