CTR 750 GX szalagfűrész

A szabványos változattól eltérően a szalagfűrész egy professzionális Kohler kéthengeres négyütemű 13,4 kW ( 18 LE) benzinmotor elektromos indítással. Az elegendő motorteljesítmény biztosítja a gép nagy teljesítményét még nagy átmérőjű rönkök feldolgozásakor is, minden alkalmazási területen anélkül, hogy elektromos motort kellene használni.

Kisebb, de minden tekintetben igazán profi fűrészszalag. A fő műszaki részek kivitelezése, mint például a futókerekek a tartókban, a fűrészszalag kar felépítése, a motor és az adagolórendszerek stb., teljesen megegyeznek a CTR 800-as sorozatéval vagy a nagyon erős CTR 950 Hydraulik sorozatéval.

Egyszerű kézi adagolás a vágásba és hátra. A magasság beállítása állítható skálával ellátott kézi hajtókarral történik.

A gép ezen verziójában a vezérlőpanel a fűrészszalagkar mobil hídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben. 

A masszív fűrészszalagkar állítható kemény-króm rudakon van (fel-le mozgatáshoz), amelyek biztosítják a fűrészszalag kar mozgásának abszolút pontosságát és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. 

A kar kiváló minőségű szürkeöntvényből készült futókerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyensúlyozzák a rezgéseket. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között. 

A masszívan rögzített futókereket egy ékszíjjal hajtja meg egy professzionális Kohler benzinmotor. A centrifugális tengelykapcsoló lehetővé teszi a motor könnyű indítását és a motor eltávolítását a fűrészszalagról, amikor a vágás befejeződött.

A feszítőkerékrendszer egy erős, állítható nyomórúddal ellátott öntöttvas ékvezető mentén mozog, amely nagy pontosságú beállítást tesz lehetővé szabad mozgás nélkül, még hosszú gépi üzemben is.

A fűrészszalagot a vágásban edzett és köszörült vezetőtárcsák vezetik. Ez a rendszer minden irányban teljesen állítható, és biztosítja a vezetőtárcsák és a fűrészszalag optimális helyzetét.

A vágás pontosságának biztosítása érdekében a kezelő oldalán lévő vezetőtárcsa a lehető legközelebb mozog a munkadarabhoz. Egyszerűen működtethető masszív csapágyrendszer. 

A gép alapját stabil futószakaszok alkotják acél karhídvezetőkkel. A rönkök maximális átmérőjéhez is megfelelően méretezettek. Úgy tervezték, hogy tükrözzék a gyakorlatot, ezért úgy tervezték, hogy megbirkózzanak a nagyon nehéz üzemi körülményekkel. A vágási hossz gyakorlatilag minden típusú gépen korlátlan, csak a beépített szakaszok számától függ. A futómű részek masszív, állítható magasságú rönktartó felületekkel és állítható behúzható szögekkel és rönkbilincsekkel vannak felszerelve. A gép alapváltozata 3 munkadarab-bilincset és 2 ferde tartórudat tartalmaz. 

A szalag gravitációs hűtése és kenése mindkét vezetőtárcsán található állítható kimenetekkel biztosítja, hogy a fűrészszalag optimális állapotban legyen vágás közben.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös tekintettel a maximális pontosságra és a gép hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít.

A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes részeinek egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.

Max. rönk átmérője750 mm
Max. nyílás a pengevezetők között620 mm
Max. a penge megemelése635 mm
Min. rönk magassága  25 mm
Max. vágási mélység255 mm
Max. rönkhossz (standard modell)3,45 m
Hosszpálya szakasz2,25 m
Min. rönk hossza0,75 m
Fűrészlap motor8,7 kW (11 LE)
Fűrészlap4140 x 34-35 x 0,9-1,0 mm
Súly (standard modell)410 kg
Súly (pályaszakasz)68 kg
CTR 710 GX manuális szalagfűrész