CTR 710 M fűrészgép

Pilous CTR 710 M manuális szalagfűrész

Kisebb, de minden tekintetben igazán profi fűrészszalag. A főbb műszaki részek kivitelezése, mint például a futókerekek a tartókban, a fűrészszalag kar felépítése, a motor és az adagolórendszerek stb., teljesen megegyezik a CTR 800 sorozat vagy a nagyon erős CTR 950 Hydraulik és CTR 1000 H kivitelével. /40. Egyszerű kézi adagolás a vágásba és hátra. Motoros fűrészszalag kar magasságállítás. A gép ezen verziójában a vezérlőpanel a fűrészszalag kar mobilhídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben.

A masszív fűrészszalagkar állítható kemény-króm rudakon (fel-le mozgatáshoz) támaszkodik, amelyek biztosítják a fűrészszalag kar mozgásának abszolút pontosságát és gyakorlatilag korlátlan élettartamot, ha a gépet rendszeresen kenik. A kar függőleges mozgását kétoldalas szinkron láncos hajtómű biztosítja, amelyet csigahajtóműves villanymotor hajt. A központi panelről vezérelt mozgás két sebességi móddal rendelkezik – gyors előtolás és lassú előtolás a pontos mozgáshoz a kívánt pozícióba. Ez a rendszer mindig felszerelhető elektronikus adagolóval, amely automatikusan a megadott pozícióba mozog.

A kar kiváló minőségű szürkeöntvényből készült futókerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyensúlyozzák a vibrációt.

A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között.

A masszívan rögzített futókereket egy ékszíj segítségével egy professzionális elektromos motor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva.

A feszítőkerék-rendszer egy erős, állítható nyomórúddal ellátott öntöttvas ékvezető mentén mozog, amely nagy pontosságú beállítást tesz lehetővé szabad mozgás nélkül még a gép hosszú távú működése esetén is.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít. A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket, a szervizelési időket és ezáltal a gyártási leállásokat is.

CTR 710 M manuális szalagfűrészgép