Pilous CTR 750 E MOBIL szalagfűrész

Pilous CTR 750 E MOBIL szalagfűrészA gép egy stabil pótkocsira van felszerelve, amely lehetővé teszi a gép könnyű szállítását a fűrészelési helyre.

A CTR 750 E mobil össztömege pótkocsival együtt 665 kg.

Ellenőrizze járműve rendszámkártyáján a megengedett legnagyobb pótkocsi tömeget!

A pótkocsi hat robusztus, fokozatmentesen állítható támasztólábbal van felszerelve. Ezek stabilitást biztosítanak mind a rönk berakodása és kezelése, mind a fűrészelés során. A rönk egyszerű felrakodása a gép rakodófelületére kézi csörlővel és rönkhengerlési pályával (tartozék). A pótkocsi homologizált, beleértve a haladó szakaszokat, az anyagbilincseket és a billenő lemezeket. Új MOT vizsgálati tanúsítvány igénylésekor a fűrészszalag karral együtt el kell távolítani az utazóhidat.

Könnyű szét- és összeszerelés. A pótkocsi egytengelyes és nem fékezett. A szállítás egy vízálló ponyvát is tartalmaz, amely a fűrészszalag karral védi a hidat az esőtől szállítás vagy parkolás közben. A biztonságos rögzítés érdekében a ponyva tömítőgyűrűkkel és egy acélkábellel van ellátva, amelynek végei lehetővé teszik a lakat használatát. A megengedett legnagyobb sebesség 130 km/h.

A népszerű CTR 550 nagyobb és erősebb változata akár 75 cm átmérőjű rönkök feldolgozását teszi lehetővé. Bimetál fémvágó fűrészszalagot is használ, de egy számmal nagyobb. Míg a bimetál fűrészszalag mérete a CTR 550-ben 27 x 0,9 mm, addig a CTR 750-ben a szalag mérete 34 x 1,1 mm, amely egy erős 5,5 kW-os motorral kombinálva nagy átmérőjű rönkök kezelésére is alkalmas.

A CTR 750-től eltérően ez a modell mechanikus betáplálással van felszerelve a vágásba és hátra, folyamatos fordulatszám szabályozással. Ez nagymértékben növeli a kezelő kényelmét és az általános termelékenységet. A betáplálást frekvenciaváltóval vezérelt csigahajtóművel ellátott villanymotor hajtja. A haladási sebességet egyszerűen a vezérlőpulton lévő potenciométer elforgatásával módosíthatja. A véghelyzetek az ütközés ellen automatikus lassítással és leállással biztosítottak.

A vezérlőpanel a fűrészszalag kar mobilhídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben. A magasság beállítása állítható skálával ellátott kézi hajtókarral történik.

Az alap vágási hossza a Mobil hosszabbító rész segítségével meghosszabbítható, lásd a tartozékokat.

A fémszalagfűrészekben általában használt bimetál fűrészszalag használata a következő előnyökkel jár:

  • nagyon egyszerű művelet
  • egy fűrészszalag minden fafajtát vág fogszabályozás nélkül (élezés, fogbeállítás)
  • fárasztó, technikailag kihívást jelentő fogélezés és fogbeállítás megszüntetése
  • azonnal elkezdheti a favágást professzionális minőségben, minden szükséges tapasztalat nélkül
  • A bimetál fűrészszalag könnyedén vágja a rönkben lévő fém anyagokat, például szögeket, repeszeket vagy golyókat
  • Professzionális háromoldali keményfém fűrészszalag vezetés a vezetőfejekben és az összes forgó alkatrész robusztus alátámasztása biztosítja a nagy vágási pontosságot és a fűrészszalag hosszú élettartamát
  • maximális pontosság, mint a professzionális gépeknél
  • nem kell fogélezőt és fogbeállító gépet vásárolni
  • a bimetál fűrészszalagok könnyű hozzáférhetősége és alacsony költsége


Az erőteljes 5,5 kW-os motor teljes teljesítményt biztosít a teljesen professzionális vágás, kiváló minőségű körfa vágásakor vagy nagyon kemény anyagok vágásakor. A 34 x 1,1 mm-es bimetál fémvágó szalag helyett használhatunk speciális, 35 x 0,9 mm-es bimetál favágószalagot, amely (ugyanúgy, mint a bimetál fémvágó szalag) nem igényel élezést és fogak rögzítését. Felszerelheti gépét szabványos fűrészszalagokkal (35 x 0,9 mm), amelyek megegyeznek a magasabb professzionális CTR 710, 800 és 950 modellekben használtakkal. Ezekben a fűrészszalagokban lévő nagyobb fogak lehetővé teszik a termelékenység növelését nagy átmérőjű rönkök vágásakor. A fent említett fűrészszalagoknál azonban szükséges a fogak rendszeres élezése és rögzítése.

A kar nagyméretű alumínium futókerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyensúlyozzák a vibrációt. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között.

A masszívan rögzített futókereket egy ékszíj segítségével egy professzionális elektromos motor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva.

A feszítőkerékrendszer tömör öntöttvas vezetésen belül mozog, ami hosszú élettartamot és beállítási pontosságot biztosít még hosszú gépi üzemben is.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít. A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.

Az összes látható kép csak illusztráció. A tényleges termék a termékfejlesztés miatt eltérhet.

ARG 300 H.F. hidraulikus-gravitációs fűrészgép
Max. rönk átmérője750 mm
Max. nyílás a pengevezetők között640 mm
Max. a penge megemelése635 mm
Min. rönk magassága25 mm
Max. vágási mélység255 mm
Teljes fűrészelési hossz4,2 m
Min. rönk hossza0,75 m
Fűrészlap motor5,5 kW
Vízszintes előtoló motor0,37 kW
Max. előtolási sebesség (előre/hátra)15 m/perc.
Fűrészlap4140 x 34 x 1,1 mm
Utánfutó súlya385 kg
A gép össztömege a pótkocsival együtt665 kg