Pilous CTR 750 EV MOBIL szalagfűrész

Pilous CTR 750 EV MOBIL szalagfűrész
A népszerű CTR 550 nagyobb és erősebb változata akár 75 cm átmérőjű rönkök feldolgozását teszi lehetővé. Bimetál fémvágó fűrészszalagot is használ, de egy számmal nagyobb. Míg a bimetál fűrészszalag mérete a CTR 550-ben 27 x 0,9 mm, addig a CTR 750-ben a szalag mérete 34 x 1,1 mm, amely egy erőteljes, 5,5 kW-os motorral kombinálva nagy átmérőjű rönkökkel is megbirkózik.

A gép egy stabil pótkocsira van felszerelve, amely lehetővé teszi a gép könnyű szállítását a fűrészelési helyre.

Az alap vágási hossza a Mobil hosszabbító rész segítségével meghosszabbítható, lásd a tartozékokat.

A CTR 750 EV mobil össztömege utánfutóval 677 kg.

Ellenőrizze járműve rendszámkártyáján a megengedett legnagyobb pótkocsi tömeget!

A pótkocsi hat robusztus, fokozatmentesen állítható támasztólábbal van felszerelve. Ezek stabilitást biztosítanak mind a rönk berakodása és kezelése, mind a fűrészelés során. A rönk egyszerű felrakodása a gép rakodófelületére kézi csörlővel és rönkhengerlési pályával (tartozék). A pótkocsi homologizált, beleértve a haladó szakaszokat, az anyagbilincseket és a billenő lemezeket. Új MOT vizsgálati tanúsítvány igénylésekor a fűrészszalag karral együtt el kell távolítani az utazóhidat.

Könnyű szét- és összeszerelés. A pótkocsi egytengelyes és nem fékezett. A szállítás egy vízálló ponyvát is tartalmaz, amely a fűrészszalag karral védi a hidat az esőtől szállítás vagy parkolás közben. A biztonságos rögzítés érdekében a ponyva tömítőgyűrűkkel és egy acélkábellel van ellátva, amelynek végei lehetővé teszik a lakat használatát. A megengedett legnagyobb sebesség 130 km/h.

A népszerű CTR 550 nagyobb és erősebb változata akár 75 cm átmérőjű rönkök feldolgozását teszi lehetővé. Bimetál fémvágó fűrészszalagot is használ, de egy számmal nagyobb. Míg a bimetál fűrészszalag mérete a CTR 550-ben 27 x 0,9 mm, addig a CTR 750-ben a szalag mérete 34 x 1,1 mm, amely egy erőteljes, 5,5 kW-os motorral kombinálva nagy átmérőjű rönkökkel is megbirkózik.

A CTR 750 E-hez képest mechanikus vágási és visszatolással ez a modell motoros fűrészszalag kar magassági beállítással van felszerelve a lehető legmagasabb termelékenység elérése érdekében. A kívánt vágási vastagság automatikus adagolása a színes érintőképernyőn történő beállítás után történik.

A fűrészszalag kar magasságának beállítását egy csigahajtóművel szerelt, frekvenciaváltóval vezérelt villanymotorral hajtott lánckerék segíti. Egyszerűen beállíthatja a kívánt vágási vastagságot, és opcionálisan beállíthatja a szükséges anyagbevágási együtthatót az érintőképernyőn. Frekvenciaváltó által vezérelt karmozgás a végállások lassításával biztosítja a pontos betáplálást a kívánt értékekre.

A betáplálást a vágásba és vissza egy villanymotor hajtja, amelynek csigahajtóműve frekvenciaváltó vezérli. A haladási sebességet egyszerűen a vezérlőpulton lévő potenciométer elforgatásával módosíthatja. A véghelyzetek az ütközés ellen automatikus lassítással és leállással biztosítottak. Ez nagymértékben növeli a kezelő kényelmét, megakadályozza az emberi tényezőkkel összefüggő hibákat a kézi beállítások során, és növeli az általános termelékenységet.

A vezérlőpanel a fűrészszalag kar mobilhídjára van helyezve. Ennek köszönhetően a kezelő közelebbről hozzáférhet a munkadarabhoz vágás közben.

A PLC vezérlőegységgel ellátott érintőképernyő lehetővé teszi a következő funkciók kiválasztását és megjelenítését:

 • megjeleníti a fűrészszalag aktuális pozícióját alulról, alapértelmezett pozícióban.
 • állítsa be a kívánt vágási vastagságot
 • állítsa be a fűrészszalag bevágását
 • automatikus adagolás a kívánt pozícióba
 • ha megadja a vágási vastagságot és a bevágást, a kijelzőn megjelenik az anyagból levágható munkadarabok száma
 • vízszintes mozgás, azaz vágás és hátrafelé mozgás során a kijelző az aktuális sebességet mutatja m/percben.


A fémszalagfűrészekben általában használt bimetál fűrészszalag használata a következő előnyökkel jár:

 • nagyon egyszerű művelet
 • egy fűrészszalag minden fafajtát vág fogszabályozás nélkül (élezés, fogbeállítás)
 • fárasztó, technikailag kihívást jelentő fogélezés és fogbeállítás megszüntetése
 • azonnal elkezdheti a favágást professzionális minőségben, minden szükséges tapasztalat nélkül
 • A bimetál fűrészszalag könnyedén vágja a rönkben lévő fém anyagokat, például szögeket, repeszeket vagy golyókat...
 • Professzionális háromoldali keményfém fűrészszalag vezetés a vezetőfejekben és az összes forgó alkatrész robusztus alátámasztása biztosítja a nagy vágási pontosságot és a fűrészszalag hosszú élettartamát
 • maximális pontosság, mint a professzionális gépeknél
 • nem kell fogélezőt és fogbeállító gépet vásárolni
 • a bimetál fűrészszalagok könnyű hozzáférhetősége és alacsony költsége


Az erős, 5,5 kW-os motor teljes teljesítményt biztosít mind a teljesen professzionális vágás során, mind a kiváló minőségű körfa vágásakor vagy nagyon kemény anyagok vágásakor. A 34 x 1,1 mm-es bimetál fémvágó szalag helyett használható

speciális, 35 x 0,9 mm-es bimetál favágó szalag, amely (ugyanúgy, mint a bimetál fémvágó szalag) nem igényel élezést és fogak rögzítését. Felszerelheti gépét szabványos fűrészvágó szalagokkal (35 x 0,9 mm), amelyek megegyeznek a magasabb professzionális CTR 710, 800, 950 és 1000 modellekben használtakkal. Ezekben a fűrészszalagokban a nagyobb fogak lehetővé teszik a termelékenység növelését nagy átmérőjű vágáskor. rönkök. A fent említett fűrészszalagoknál azonban szükséges a fogak rendszeres élezése és rögzítése.

A kar nagyméretű alumínium futókerekekkel van felszerelve, amelyek pontosan kiegyensúlyozzák a vibrációt. A kerék kerülete mentén horony van. A horonyban egy cserélhető gumi-textil szíj található, amely optimális érintkezési felületet hoz létre a kerék és a fűrészszalag között.

A robusztusan rögzített futókereket egy ékszíj segítségével egy professzionális elektromos motor hajtja, amely kifejezetten a vibráció ellen van kiegyensúlyozva. A feszítőkerékrendszer tömör öntöttvas vezetésen belül mozog, ami hosszú élettartamot és beállítási pontosságot biztosít még hosszú gépi üzemben is.

A CTR sorozat bemutatja a rönkfűrészszalagok építésének legújabb trendjeit, különös hangsúlyt fektetve a gép maximális pontosságára és hosszú élettartamára, miközben minimális költségeket biztosít. A gépeket eredeti moduláris kivitelben tervezték, amely lehetővé teszi az összes fő műszaki rész és egyes alkatrészeik egyszerű cseréjét vagy beállítását. Ez hosszú távon csökkenti a karbantartási költségeket és a szervizelési időket, így a gyártási leállásokat is.


Az összes látható kép csak illusztráció. A tényleges termék a termékfejlesztés miatt eltérhet.

ARG 300 H.F. hidraulikus-gravitációs fűrészgép
Max. rönk átmérője750 mm
Max. nyílás a pengevezetők között640 mm
Max. a penge megemelése620 mm
Min. rönk magassága25 mm
Max. vágási mélység255 mm
Teljes fűrészelési hossz4,2 m
Min. rönk hossza0,75 m
Hosszabbító szakasz2,25 m
A gép teljes hossza a pótkocsival együtt6,489 mm
Fűrészlap motor5,5 kW
Vízszintes/függőleges előtoló motor0,37/0,37 kW
Max. előtolási sebesség (előre/hátra)15 m/perc.
Fűrészlap4140 x 34 x 1,1 mm
Utánfutó súlya385 kg
A gép össztömege a pótkocsival együtt677 kg
A szakasz súlyának meghosszabbítása106 kg