ARG 260 CF-NC fűrész

 

Az ARG 250 CF-NC továbbfejlesztett változata új rezgéselnyelő szürkeöntvény fűrészkerettel. A fűrészgép legkorszerűbb designja és koncepciója egy olyan zárt szakaszt hoz létre, amely teljes hosszában üreges minden terhelt helyen. A tömör, szürke öntöttvas fűrészkeret egyetlen zárt részből áll. Ez a teljesen automatizált CNC vezérelt szalagfűrészgép mindenféle alapanyag vágására alkalmas főleg a nagy sorozatban és/vagy legnehezebben darabolható és/vagy a non-stop működő üzemekben való telepítésére.

A gép fel van szerelve szervomotorral és egy újfajta ellenőrző rendszerrel. A szervomotor biztosítja a nagy sebességet, termelékenységet és a maximális pontosságot a munkadarab darabolásánál. Az előtolásnak opcionálisan három állása van: 27, 42 vagy 50 mm / másodperc. Maximális hossza egy beállítással 500 mm.

Központi vezérlőpanel egy nagy színes érintőképernyő (7,5 "), amely biztosítja az egyszerű szabályzását a gépnek. A vezérlő egység lehetővé teszi akár 60 program gyors beállítását, a késztermék hosszúságát és az ismétlések számát. Valamennyi program több nyelven is elérhető, jegyzetekkel lehet ellátni mint pl. a rajz száma, stb. Lehetőséget ad különböző számú és méretű munkadarab egyidejű beprogramozására. A gép vezérelhető teljesen automata, félautomata vagy kézi üzemmódban. A hidraulikával vezérelt fűrészszalag jelentősen növeli a hatékonyságot, különösen a nagyobb sorozatok és az erősen ötvözött alapanyagok esetében. Ha átkapcsoljuk kézi üzemmódra minden funkciót külön gombnyomásra végzi el a hidraulika. Hidraulikus egység lehetővé teszi, hogy a satu az anyagot a szükséges nyomással rögzítse. A munkadarab-felfogás, a keret mozgatása, a vágandó anyag beállítása a kívánt pozícióba hidraulikusan és ellenőrizve történik. Maximális vágási hatékonyságot frekvenciaváltó garantálja, mely lehetőséget az optimális fűrészszalag sebesség beállítására 27,42 és 90 m / min tartomány között, amely jelentősen hozzájárul a vágási sebesség, a pontosság és a fűrészlap élettartamának növeléséhez.

 • Szögben vágási lehetőség egy irányban 45 ° ig. A gép és a fűrészszalag forog az anyag körül így a fűrészlap nem vág a felületbe amikor a munkadarab be van fogva a satuba.
 • A gép alapfelszereltsége a fűrészszalag feszítő és mérő, mellyel ellenőrizheti a fűrészszalag feszességét. Ha a fűrészszalag eltörik a készülék automatikusan kikapcsol.
 • A gép kerete speciális robusztus maximálisan vibráció elnyelő üreges szürke ötvözet.
 • A nagy talapzat és hatalmas kar-fordulópont rendszer és a nagy teherhordó felületek biztosítják kiemelkedő stabilitását ennek a gépnek, még akkor is ha a vágandó munkadarabok nehezen megmunkálhatóak.
 • Modern koncepció lehetővé teszi a nagy vágási tartományt függőlegesen és szögben vágáskor is.
 • Minden elektromos vezeték és hűtőközeg-elosztó el van rejtve a gép belsejében lévő üreges részekbe, hogy védve legyenek a sérüléstől.
 • Maximális vágási pontosság. Három oldalról keményfém betétek vezetik a szalagfűrészlapot.
 • A futókerekek csapágyazása és a feszítő kerekek rendszere összes forgó alkatrésznek hosszú élettartamot biztosít.
 • Profi, zajtalan és karbantartásmentes szalagmeghajtót nyújt egy ipari elektromos motor egy csigahajtómű segítségével.
 • A gép teljes hűtési rendszerrel van felszerelve. A nagy teljesítményű szivattyú szabályozható és lehetőség van a hűtő fejeket mindkét irányban állítani. Hűtőfolyadék tartály a gép talapzatában kerülhet elhelyezésre.
 • Egyszerű vezérlés ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek.
ARG 260 CF-NC automata szalagfűrészgép

Meghajtó motor:                  400 V / 50 Hz / 2,2 kW

Szivattyú motor:                  400 V / 50 Hz / 0,05 kW

Hidraulika motor:                 400 V / 50 Hz / 0,55 kW

Anyagmozgató motor:          400 V / 50 Hz / 1,3/2 kW

Anyagmozgatás sebbesége:  1,6 / 2,5 / 3 m/min.

Szalagsebesség:                 15 - 90 m/min.

Satu szélessége:                  810 mm

Hidraulika olaj:                    cca 25 l

Hütővíz tartály:                   cca 40 l

Gépméret (min.):                1400 x 1650 x 2150 mm

Gépméret(max.):                1900 x 1700 x 2150 mm

Súly:                                  1020 kg

Image

Hidraulikus kötegszorító

Ha kötegelve kell vágni anyagokat ez a hidraulikus megbízható eszköz biztosítja az alapanyagok egyszerű és megbízható le- és összeszorítását és igazodik a vágási ciklusokhoz.

Anyagcsúszda

Csatlakozik a géphez a satu mögött és lehetővé teszi, hogy a levágott anyagot egy egyszerű csúszdán egy edénybe gyűjtsük vágás közben nagyobb sorozatban. A csúszda 2 részből áll és megakadályozza a hűtőfolyadék kiszivárgását a munkaterületről.

Halogén lámpa

Biztosítja a jó világítást a munkaterületen, ha a világítás a munkahelyen nem elegendő.

Olajköd – mikro kenés rendszer

Nagynyomással finom olajködöt permetez a fűrészlapra. Ez helyettesíti hűtő-kenő folyadékot, ha a vágandó felületet különböző okok miatt nem érheti víz vagy nedvesség vagy nem megoldott az elhasznált folyadék elszállítása, stb.

Lézer jelölő

Kiváló minőségű ipari lézeres projektor jelöli ki a vágási vonalat a vágandó anyagon. Gyorsabb, pontosabb és egyszerűbb beállítást tesz lehetővé.

Forgácskihordó csigasor

Egyenletesen távolítja el a forgácsot a munkaterületről. Csökkenti a gép tisztításához szükséges időt különösen ha a vágás sorozatban megállás nélkül történik így nagy mennyiségű forgácsot tud egyszerűen eltávolítani egy külső tároló edénybe.

Szalagfeszesség mérő

Könnyedén le tudjuk olvasni a pontos feszítőerőt és optimális feszességet tudunk beállítani ezzel az eszközzel a fűrészlapnak, megkönnyítve a gép használatát és növelve a fűrészlapok élettartamát, a vágási pontosságot. Nagyon ajánlott tartozék.

Forgácstartály

A könnyebb kezelhetőség érdekében kerekekkel és forgó forgácstálcával van felszerelve.