ARG 235 fűrészgép

 

A Pilous legnépszerűbb ARG 220 gépének továbbfejlesztett változata. Teljesen új rezgéscsillapított szürkeöntvény vágókerettel és megnövelt vágási kapacitással 220mm-ről 235mm-re kör anyagnál, 270x150mm-ről 280x180mm-re négyszög anyagnál.

Az öntvénykeret legkorszerűbb koncepciója garantálja az egész rendszer kiemelkedő merevségét, a vágás maximális pontosságát és a fűrészszalagok hosszú élettartamát. Az elektromos vezetékek és a hűtőközeg a kereten belül fut, ami extra védettséget jelent. A keret kialakítása leegyszerűsíti a fűrészlap cseréjét és a keret tisztítását. Az új fűrészkeret változtatáson kívül számos technikai újítás is történt, amelyek jelentősen javítják a gép minőségét, tartósságát és biztosítják a kényelmes és egyszerű használatot a vágókeret magasságállításának lehetőségével vagy a forgácskihordó tisztítókefével.

Az univerzális "közepes méretű" szalagfűrészgép. Általános felhasználásra tervezve. Különböző (lakatosipar, karbantartás, gépgyártás, stb) üzemekben telepíteni. Szalagfűrészlap már 27x0,9mm mely stabil vágást eredményez, mint a keskenyebb lapok. INOX, ötvözött tömör anyagok vágására is javasolt. A szalagfűrész keret felemelése kézzel történik, a vágás előtolását a gép keretének a súlya adja, melyet folyamatosan lehet szabályozni egy olaj csappantyús pillangószeleppel. A vágás befejezése után a szalagfűrész meghajtó motor automatikusan kikapcsol. Kisebb mérete lehetővé teszi, hogy a gépet kis és közepes műhelyekben is könnyedén telepíteni lehessen.

 • A kívánt vágási szög egy irányba fokonként állítható 90 ° - 60 ° közötti tartományban amikor a munkadarab be van fogva a satuba.
 • A gép kerete robusztus vibráció elnyelő szürke ötvözött öntöttvas.
 • Modern koncepció lehetővé teszi a nagy vágási tartományt függőlegesen és szögben vágáskor is.
 • Egyszerű satumechanizmus a kívánt vágási szöget egyszerű skálán könnyedén be lehet állítani.
 • Maximális vágási pontosság! Három oldalról keményfém betétek vezetik a szalagfűrészlapot.
 • Maximális fűrészlap élettartam ebben a kategóriában.
 • A futókerekek csapágyazása és a feszítő kerekek rendszere összes forgó alkatrésznek hosszú élettartamot biztosít.
 • Profi, zajtalan és karbantartásmentes szalagmeghajtót nyújt egy ipari elektromos motor egy csigahajtómű segítségével.
 • Háromfázisú kétsebességes motor (400V) , két sebesség 40 és 80 m / min.
 • A gép teljes hűtési rendszerrel van felszerelve. A nagy teljesítményű szivattyú szabályozható és lehetőség van a hűtő fejeket mindkét irányban állítani. Hűtőfolyadék tartály a gép talapzatában kerülhet elhelyezésre.
 • Egyszerű vezérlés ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek.
 • 250mm-es munkadarab stop rendszer.

 

ARG 250 H hidraulikus-gravitációs fűrészgép

Meghajtó motor: 400 V / 50 Hz / 0,9/1,4 kW

Szivattyú motor: 400 V / 50 Hz / 0,05 kW

Szallagsebesség: 40/80 m/min.

Satu szélessége: 900 mm

Hütővíz tartály: cca 15 l

Gépméret (min.): 1680 x 750 x 1400 mm

Gépméret(max.): 1870 x 1300 x 2000 mm

Súly: 285 kg

Image

Frekvenciaváltó

Lehetővé teszi a szalag folyamatos szabályozását 15–90 m / perc között

Kötegszorító - manuális nyomóberendezéssel

Ha kötegelve kell vágni anyagokat ez az egyszerű, de megbízható eszköz biztosítja az alapanyagok összeszorítását.

Anyagcsúszda

Csatlakozik a géphez a satu mögött és lehetővé teszi, hogy a levágott anyagot egy egyszerű csúszdán egy edénybe gyűjtsük vágás közben nagyobb sorozatban. A csúszda 2 részből áll és megakadályozza a hűtőfolyadék kiszivárgását a munkaterületről.

Halogén lámpa

Biztosítja a jó világítást a munkaterületen, ha a világítás a munkahelyen nem elegendő.

Olajköd – mikro kenés rendszer

Nagynyomással finom olajködöt permetez a fűrészlapra. Ez helyettesíti hűtő-kenő folyadékot, ha a vágandó felületet különböző okok miatt nem érheti víz vagy nedvesség vagy nem megoldott az elhasznált folyadék elszállítása, stb.

Munkadarab ütköző 500mm

Robusztus ütköző 500 mm-ig, a vágandó anyag kívánt hosszának beállításához.

Elektromosan hajtott forgácskihordó kefe

Az acél forgácskihordó körkefét egy ipari csigahajtóműves elektromotor hajtja így könnyebben és hatékonyabban távolítja el a forgácsot a fogárokból.

Szalagfeszesség mérő

Könnyedén le tudjuk olvasni a pontos feszítőerőt és optimális feszességet tudunk beállítani ezzel az eszközzel a fűrészlapnak, megkönnyítve a gép használatát és növelve a fűrészlapok élettartamát, a vágási pontosságot. Nagyon ajánlott tartozék.

Asztali görgő

Ha nincs görgősor, megkönnyíti az anyag továbbítását. A vágás elé és mögé is szerelhető.

A keret automatikus indulása

A szokásos gépeknél a keret leeresztésének vezérlőszelepét a keret felemelése után be kell zárni, és a következő keret leereszkedéskor a sebességet újra be kell állítani. Ebben a verzióban a vezérlőszelep mellett egy elektrohidraulikus szelep van felszerelve, amely a keret felemelése után a beállított helyzetben marad. Miután a fűrészlap elindult, azt automatikusan elengedik, és a keret a beállított sebességgel beesik a vágásba.