ARG 260 plus S.A.F. szalagfűrészgép

 

Hidraulikus-félautomata, robusztus szalagfűrészgép. A Pilous ARG 250 plus SAF félautomata szalagfűrészgép továbbfejlesztett változata. Folyamatos felhasználásra, akár több műszakos állandó igénybevételre lett tervezve. Különböző (lakatosipar, karbantartás, gépgyártás, stb) üzemekbe. Szalagfűrészlap 27x0,9mm mely stabilabb vágást eredményez, mint a keskenyebb lapok. INOX, ötvözött tömör anyagok, szerszámacélok vágására is javasolt.

A gép fel van szerelve nagy teljesítményű ipari hidraulikus egységgel. A vezérlőpulton a vezérlő gombok megnyomására a gép végrehajtja a teljes vágási ciklust - anyag befogása, szorítása, hűtés kezdete, vágás, hűtés megállítás, a keret felemelése az eredeti helyzetbe és a satu kiengedése-.

A hidraulikával vezérelt fűrészszalag jelentősen növeli a hatékonyságot, különösen a nagyobb sorozatok és az erősen ötvözött alapanyagok esetében. Ha átkapcsoljuk kézi üzemmódra minden funkciót külön gombnyomásra végzi el a hidraulika. Hidraulikus egység lehetővé teszi, hogy a satu az anyagot a szükséges nyomással rögzítse. Az anyag mozgatása kézi erővel történik.

Maximális vágási hatékonyságot frekvenciaváltó garantálja, mely lehetőséget az optimális fűrészszalag sebesség beállítására 15 és 90 m / min tartomány között, amely jelentősen hozzájárul a vágási sebesség, a pontosság és a fűrészlap élettartamának növeléséhez.

 • Szögben vágási lehetőség mindkét irányban fokonként jobbra 60 ° és balra 45 ° ig. A gép és a fűrészszalag forog az anyag körül így a fűrészlap nem vág a felületbe amikor a munkadarab be van fogva a satuba.
 • Egyszerű zármechanizmussal rögzíthető a skálán 45 °, 60 ° és 90 ° vágása.
 • A gép kerete robusztus vibráció elnyelő szürke ötvözött öntöttvas.
 • A nagy talapzat és hatalmas kar-fordulópont rendszer és a nagy teherhordó felületek biztosítják kiemelkedő stabilitását ennek a gépnek, még akkor is ha a vágandó munkadarabok nehezen megmunkálhatóak.
 • Modern koncepció lehetővé teszi a nagy vágási tartományt függőlegesen és szögben vágáskor is.
 • Egyszerű satumechanizmus a kívánt vágási szöget egyszerű skálán könnyedén be lehet állítani.
 • Maximális vágási pontosság! Három oldalról keményfém betétek vezetik a szalagfűrészlapot.
 • Maximális fűrészlap élettartam ebben a kategóriában.
 • A futókerekek csapágyazása és a feszítő kerekek rendszere összes forgó alkatrésznek hosszú élettartamot biztosít.
 • Profi, zajtalan és karbantartásmentes szalagmeghajtót nyújt egy ipari elektromos motor egy csigahajtómű segítségével.
 • A gép teljes hűtési rendszerrel van felszerelve. A nagy teljesítményű szivattyú szabályozható és lehetőség van a hűtő fejeket mindkét irányban állítani. Hűtőfolyadék tartály a gép talapzatában kerülhet elhelyezésre.
 • Egyszerű vezérlés ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek.
 • 500mm-es csuklós munkadarab stop rendszer. Csuklós rendszer megakadályozza, hogy a munkadarab ne szoruljon be a vágás során.
ARG 260 S.A.F. hidraulikus-félautomata szalagfűrészgép90°-45°+45°+60°
260175200125
255145185120
300 x 200190 x 100185 x 200125 x 120


Fő motor400 V, 50 Hz, 2,2 kW
Szivattyú motor400 V, 50 Hz, 0,05 kW
Hidraulikus motor egység400 V, 50 Hz, 0,55 kW
Fűrészlap sebessége15-90 m/perc.
A satu munkamagassága910 mm
Hidraulika rendszer olajkb 25 l (ISO 6743/4-HM, DIN 51 524, 2. rész-HLP)
Hűtőfolyadék tartálykb 15 l
A gép méretei (min.)1470 x 951 x 1455 mm
A gép méretei (max.)1940 x 1451 x 1780 mm
A gép súlya580 kg
Image
 • Munkadarab ütköző - Alapfelszereltség

  Robusztus ütköző 500 mm-es skálával a vágandó anyag kívánt hosszának beállításához.

 • Frekvenciaváltó - Alapfelszereltség

  Folyamatos késsebesség-szabályozást tesz lehetővé 15-90 m/perc között. és ezzel az adott anyaghoz az optimális forgácsolási feltételeket beállítva.

 • Hidraulikus nyomásmérő berendezés

  A vágandó anyag kötegeinek rögzítésére szolgál. Biztosítja a megbízható rögzítést a hidraulikusan vezérelt függőleges érintkezési nyomással, amely a gép ciklusán belül működik.

 • Anyag csúszda

  Folyamatosan csatlakozik a satuhoz a vágás mögött, és lehetővé teszi a vágott darabok könnyű becsúsztatását egy tartályba nagyobb sorozatok vágásakor. A 2 részből álló csúszdaszerkezet megakadályozza a hűtőfolyadék szivárgását.

 • Halogén lámpa

  Jó megvilágítást biztosít a gép munkahelyén. Felbecsülhetetlen értékű eszköz, különösen akkor, ha a munkahely világítása nem megfelelő.

 • Olajködös kenés

  Olajködöt hoz létre, amelyet a vágóélre permeteznek. Felváltja a klasszikus hűtőfolyadék használatát, különösen olyan szakaszok vágásakor, amelyek során szivárgás léphet fel. Bioolajok felhasználásának lehetősége.

 • Lézeres igazítás

  A kiváló minőségű ipari lézer a vágási vonalat a vágandó anyagra vetíti. Egyszerűbbé, gyorsabbá és pontosabbá teszi a szükséges anyaghossz beállítását.

 • Tisztító kefe

  Acél tisztítókefe, hajtókerék által hajtott. A vágás mögötti fűrészszalag forgácsainak eltávolítására szolgál.

 • Fűrészszalag feszültségjelző

  Biztosítja a fűrészszalag pontos feszítését a nyomásmérőnek és annak vezérlésének megfelelő értékre a gép használata során. A fűrészszalag optimális feszítése elengedhetetlen az élettartama és a vágási pontosság szempontjából.

 • Öblítse le a szórópisztolyt

  A gép munkaterületének tisztítására.

 • Elektronikus karemelési magasság beállítás

  Egy szabványos gépen a kar emelési magassága manuálisan állítható be a gép csuklóján található skálán. Ez a változat érzékelővel van felszerelve a gép csuklóján. Ha a kézi üzemmódban soros vágás előtt beállítja a kívánt karemelési magasságot, a gép félautomata üzemmódba kapcsolása után a beállított karemelési magasság a gép memóriájában tárolódik. A munkadarab vágása után a kar automatikusan felemelkedik a beállított karemelési magasságra.

 • Rozsdamentes acél tartály és forgácsleválasztó

  A robusztus rozsdamentes acél tartály opcionális tartozék, amely lehetővé teszi a gép forgácsleválasztóval történő kiegészítését. A forgácsleválasztó egy horganyzott, finoman perforált tartály az alapban lévő szitán átjutott fűrészpor hatékony összegyűjtésére. Ez a tartály megtöltve könnyen eltávolítható, és a gépen kívül is könnyen tisztítható.

 • Rozsdamentes acél tartály és mágneses forgácsleválasztó

  A robusztus rozsdamentes acél tartály egy extra tartozék, amely lehetővé teszi a gép kiegészítését mágneses forgácsleválasztóval. A különösen finom forgácsok esetében, amelyek átjutottak a fűrészben lévő szitákon, nagy hatékonyságú mágneses leválasztót használnak. Időt takarít meg a hűtőút tisztításához és szétszereléséhez, és meghosszabbítja a hűtő emulzió élettartamát. Ez az eszköz könnyen eltávolítható és könnyen tisztítható a gépen kívül, egyszerűen ki kell húzni a mágnesrudakat a házból.